maandag 4 september 2017

De connectiemethode - Mindfulness II.

Wandelen met de aangelijnde hond.

De leiband kan een hulpmiddel zijn waardoor de hond zich veilig gaat voelen.
Maar hoe de hond het vastliggen aan de leiband ervaart is afhankelijk van de omstandigheden waarin hij zich bevindt, van de houding van de hondenliefhebber en van de wijze waarop men met de aangelijnde hond omgaat.

Wetende dat de hondenliefhebber alleen zichzelf in de hand kan hebben en dat de aangenomen houding de gevoelens van de hond beïnvloedt, kan het interessant zijn om enige bewustheid te ontwikkelen van hoe men loopt, hoe men zich tijdens een wandeling voelt, hoe de hond zich voelt en hoe de leiband voelt.
Van daaruit kan men dan de juiste keuzen maken over:
Welk handelen van de geleider kan de positieve gevoelens van de aangelijnde hond effectief beïnvloeden waardoor zowel de hond als zijn geleider kunnen genieten van het aangelijnd wandelen?

Door het beoefenen van mindfulness leert men mindful lopen en zal men met een aangelijnde hond in connectie kunnen treden.
Men zal de heuptas met snoepjes thuis kunnen laten, U-lead, speciale harnassen en halsbanden worden overbodig, Trainingstechnieken toepassen zal niet meer nodig zijn.

Het enige wat nodig is, is je geest en je hart te openen.
Dat is de basis om (eventueel onder begeleiding van een hondengedragsbegeleider die houder is van het Quality Label 'de connectiemethode') te leren genieten van het wandelen met een aangelijnde hond.

Mindfulness voor hondenliefhebbers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten