maandag 27 juli 2015

Ombra is een dramakoningin

Van pup naar jonge dame
Ombra is een jonge dame geworden en het is eraan te horen...
Het is normaal dat jonge honden eens ze de puppytijd ontgroeid zijn in een fase terechtkomen waar hun instincten vaak de overhand nemen. Bij Ombra werd dit duidelijk doordat ze veel alerter is geworden voor (schijnbaar) gevaar. Voor het minst blaft ze.
Het zijn een soort schrikreacties voor dingen waarvan ik me afvraag, hoe het mogelijk is. Zo blaft ze naar plots opvliegende vogels, een vuilniszak, geluid van mensen die ze niet ziet, een paard dat plots briest,een metalen gronddeksel in de weg, honden die achter een omheining lopen of die ons tegemoetkomen, enz.
Ombra's gedrag tijdens de wandeling geeft me een gevoel van alertheid. Het zijn meestal maar 1 of 2 blaffen. Maar soms blijft ze in de emotie vastzitten en blijft ze doorblaffen. Ze komt dan dichter bij me staan en het is net alsof ze dan steun zoekt. Ik doe dan niets en blijf gewoon voor haar aanwezig. Uiteindelijk kijkt ze me aan en stopt met blaffen.

Haar halfbroer Leon kwam op bezoek
Toen Sarah met Leon bij ons in huis binnenkwam was het een echt drama. Ik schrok er zelf een beetje van...
Ombra leek in paniek te zijn. Ze blafte en blafte en blafte, het hield maar niet op.
Ze ging in de zetel zitten om veiligheid te vinden. Pas toen ik bij haar ging zitten stopte ze met blaffen en bleef onbeweeglijk wat achter me weggestoken liggen.
We zijn om wandeling vertrokken en vanaf dan begon het vertrouwen te groeien.
Zelf nadien, toe ze bij ons in de tuin liepen zagen we de eerste signalen van speluitnodiging.Trekken wordt afgewisseld met mooi naast lopen
Soms gaat ze ook trekken aan de leiband. Ik begrijp dan niet goed waarom. Daarom laat ik haar gewoon doen en observeer ik haar gedrag. Ook het trekken stopt meestal vanzelf en ze zal dan meestal oogcontact maken om te zien of ik er nog ben (denk ik).


Connectie wordt sterker
Ik heb het gevoel dat de connectie steeds sterker wordt en dat ze hoe langer hoe meer steun ondervindt door mijn aanwezigheid.
De laatste wandeling die we deden was Ombra veel rustiger, opener en geïnteresseerder in de omgeving zonder emotioneel te doen. Ze hield me meer in de gaten en kwam af en toe gewoon naast me lopen.


Vrijheid is top!
Maar het liefst loopt Ombra helemaal vrij in de natuur. Ze houdt me meestal goed in de gaten.Samen een dutje doen
Na een wandeling zijn we allebei moe en moeten we een dutje doen...
Gezellig!


Stoute meid....
Na een dutje is ze dan weer klaar om kattenkwaad uit te steken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten